>

Oldtimer Autoverzekering

Heeft u een mooie oldtimer in de schuur staan en wilt u weer lekker de weg op om de nodige kilometers te gaan rijden? Dan moet u een oldtimer verzekering af gaan sluiten. De oldtimer verzekering is een verzekering die u alleen af kunt sluiten wanneer u een oldtimer heeft. Maar het is wel belangrijk dat u bekend bent in de wereld van de oldtimer verzekeringen. Er wordt namelijk gevraagd naar een aantal gegevens, het is belangrijk dat uw geboortedatum wordt ingevuld bij de aanvraag van een oldtimer verzekering, daarnaast moet ook het bouwjaar van de auto bekend zijn en het aantal kilometers dat u wilt gaan rijden met de oldtimer.

Als de gegevens zijn ingevoerd dan wordt uw premie berekend en weet u meteen welke premie u moet gaan betalen voor de oldtimer verzekering. Maar wilt u meteen een aanvraag doen? Dan kunt u dit het beste via internet doen, u krijgt dan de offerte meteen in uw e-mail. Makkelijker kan het haast niet met de oldtimer verzekering, maar ben er op voorbereid dat u ook de algemene voorwaarden goed door gaat nemen voordat u zomaar een oldtimer verzekering af gaat sluiten. Elke verzekeringsmaatschappij stelt namelijk andere eisen aan de oldtimer verzekering. Ook het aantal dekkingen binnen deze oldtimer verzekering kunnen wisselend zijn. Niet elke oldtimer verzekering dekt hetzelfde, ook zijn de prijzen erg verschillend.

Het is verstandig wanneer u vooraf bedenkt wat u allemaal gedekt wilt hebben met de oldtimer verzekering en dan op zoek gaat naar een oldtimer verzekering die alles dekt wat u graag verzekerd wilt hebben.

Wilt u liever een oldtimer verzekering aanvragen via de post? Dan kunt u verschillende verzekeringsmaatschappijen opbellen en een offerte aanvragen. Deze gegevens worden dan vaak binnen een week naar u toegezonden. U kunt dan op uw gemakje bekijken welke verzekering het beste bij u past en of dat u niet teveel moet betalen voor uw oldtimer verzekering. Daarnaast is het verstandig om eens rond te vragen aan andere oldtimer liefhebbers, zij hebben ook allemaal een goede oldtimer verzekering afgesloten, u kunt op deze manier misschien gemakkelijker een oldtimer verzekering afsluiten.

Laat u niet van de wijs brengen door alle aanbiedingen, zorg er voor dat u een goede oldtimer verzekering af sluit, zodat u veilig de weg op kunt en in ieder geval goed verzekerd bent. Het is belangrijk dat u een oldtimer verzekering afsluit wanneer u weer de weg op gaat, in Belgiƫ is het zelfs verplicht.