>

Kilometerverzekering

Wanneer u in een auto rijdt, kunt u ook kiezen voor de kilometerverzekering. Wanneer u niet zoveel kilometers gaat rijden in een jaar, betaalt u ook niet zoveel premie. Dus makkelijk gezegd, hoe minder u rijdt, hoe minder u hoeft te betalen. Eigenlijk is dat ook logisch, want wanneer u niet op de weg zit, hoeft u ook geen kilometervergoeding te betalen. Daarnaast is de kans op een ongeluk ook veel kleiner wanneer u niet zoveel op de weg zit.

De premie die u moet betalen voor een kilometerverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat uw leeftijd is, wat voor soort auto u heeft en of u al eens betrokken bent geweest bij een ongeval. Maar ook het aantal kilometers dat u denkt per jaar te gaan rijden is belangrijk om te weten bij de kilometerverzekering.

Natuurlijk kunt u het aantal kilometers niet heel nauwkeurig aangeven. Daarom wordt er ook om een schatting gevraagd. De premie die u per maand of per jaar moet betalen wordt berekend aan de hand van het geschatte aantal kilometers dat u denkt dit jaar te gaan rijden. Maar aan het einde van het jaar worden deze kosten weer berekend. Stel dat u dan veel minder kilometers heeft gereden dan u heeft opgegeven dan krijgt u zelfs geld terug. Wanneer u meer heeft gereden kan het zijn dat u bij moet betalen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u een goede schatting kunt maken van het aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden. Het is belangrijk dat u aan alle kilometers denkt, kinderen naar school brengen, boodschappen doen, werken, uitstapjes in de vakanties, alles wordt meegerekend met de kilometerverzekering.

Er zijn een aantal maatschappijen waar u een kilometerverzekering af kunt sluiten. U kunt via internet gemakkelijk informatie en offertes aanvragen bij deze aanbieders. Op deze manier kunt u deze gegevens met elkaar vergelijken en bekijken of de kilometerverzekering misschien iets voor u is. Deze maatschappijen zorgen er voor dat u binnen een week alle post in uw brievenbus heeft zodat u alles thuis rustig na kunt lezen. Het is niet de bedoeling dat u direct over gaat stappen naar een kilometerverzekering, want het is niet voor iedereen gunstig. In de algemene voorwaarden van de kilometerverzekering staat beschreven wat er allemaal wordt met deze verzekering, dan weet u ook meteen waar u aan toe bent met deze kilometerverzekering.