>

Autoverzekering Opzeggen

Stel u heeft een autoverzekering afgesloten maar u bent niet tevreden over de service die geleverd wordt, dit kan voor u een reden zijn om de autoverzekering op te zeggen. Het kan ook zijn dat u dezelfde autoverzekering voor een lagere prijs af kunt sluiten bij een andere verzekeringsmaatschappij. Een goede reden om de autoverzekering op te zeggen bij uw huidige verzekeringsmaatschappij, zodat u elke maand minder premie hoeft te betalen. Maar weet u hoe het opzeggen van de autoverzekering in zijn werk gaat?

Per verzekeringsmaatschappij is het wisselend hoe uw de autoverzekering op kunt zeggen. Het kan zijn dat u de autoverzekering schriftelijk op moet zeggen. Wanneer het schriftelijk moet gaat het er vooral om dat uw handtekening er op staat. Maar het kan ook zijn dat er speciale opzegformulieren zijn om de autoverzekering op te zeggen. Hierover kunt u informeren bij uw verzekeringsmaatschappij.

Sinds de komst van internet is het ook mogelijk om uw autoverzekering op te zeggen via internet. Vaak is het voldoende wanneer u een e-mail stuurt naar uw verzekeringsmaatschappij. Het is niet noodzakelijk dat u de reden op geeft, wanneer hier naar wordt gevraagd hoeft u niet te antwoorden. Natuurlijk kunt u gerust aangeven wanneer u niet tevreden bent over de service waar het aan ligt. Op deze manier kan de verzekeringsmaatschappij hier iets mee doen, zodat ze de opzegging van de autoverzekering van andere klanten kunnen voorkomen.

Het opzeggen van de autoverzekering kan dus op verschillende mogelijkheden, telefonisch, via een contactformulier en per e-mail. Daarnaast moet u ook rekening houden met de geldigheidsduur van uw contract. Stel dat u de autoverzekering voor een jaar heeft vastgezet, maar u wilt na drie maanden van de autoverzekering af, dan zult u waarschijnlijk een boete moeten betalen, omdat u contactbreuk bleekt. U houdt u dan namelijk niet aan de afspraak van een jaar. Maar ook de regels voor de looptijd van uw autoverzekering zijn weer per verzekeringsmaatschappij wisselend. Het gaat er om dat u voordat u de autoverzekering af gaat sluiten op de hoogte bent van de inhoud van het contract en hoe u de autoverzekering indien nodig op kunt zeggen. Het kan namelijk altijd voorkomen dat u niet tevreden bent over de service, het is altijd maar op de gok wanneer u de autoverzekering af heeft gesloten. Wanneer u tevreden bent over uw huidige autoverzekering heeft u niets te maken met het opzeggen van de autoverzekering.